Brons 2022 – 2023

In 2022 nam Garden Design & co voor de eerste keer deel aan de wedstrijd van de Vlaamse Tuinaannemer. Hierbij behaalde Kenny brons in de categorie ‘jong talent’. Met het ontwerp en de realisatie van het totaalproject in Merchtem die je in zijn geheel kan omschrijven als een moderne stijl. Zoals steeds stond de connectie met de natuur centraal. Garden Design koos voor zowel strak geschoren beplanting als lossere beplanting. Zo werd er gebruik gemaakt van diverse soorten bloemen, siergrassen en vaste planten. Deze wisselen zich af zodat het totaalplaatje klopt. Hier werd zorgvuldig over nagedacht. De rode draad in dit hele project is de verbinding tussen zowel de voortuin als de achtertuin. Het is voor Garden Design steeds van groot belang dat het totaalplaatje klopt en dus ook alles een geheel lijkt. 

Er werd in de achtertuin ook gebruik gemaakt van diverse soorten hout. Hierbij werd een tuinmuur geplaatst uit thermo-ayous en werd het overdekte terras gemaakt uit recuperatiehout van oude scheepsplanken. Ook in de afwerking van het poolhouse kwam een houten afwerking terug. 

Bekijk het project

Zilver 2023 – 2024

Nu nam Garden Design en Co voor de tweede keer deel aan de wedstrijd van de Vlaamse Tuinaannemer. Weer werden wij geselecteerd in de categorie ‘jong talent’.  Dit jaar stond het contrast tussen beton en natuur centraal. Het was weer een totaalproject waar Garden Design mee aan de slag ging. Zowel in de voortuin als in de achtertuin vindt men elementen van beton terug. Zo kan je in de voortuin er niet naast kijken. Er werd een pad aangelegd in betontegels van 2 x 2 meter als toegang tot het huis. Zo zijn ook de oprit en de terrassen geplaveid met betontegels van 1 x 1 meter. Ook aan het zwembad kon er geen beton ontbreken. Hier voorzagen ze een zwevende trap met trapblokken van 1,2 x 1,2 meter. 

Ook in dit project staat de samenhang tussen de voor- en achtertuin centraal. Dit merk je vooral aan de keuze van de materialen maar ook in de keuze van de beplanting is dit terug te vinden.  

In de achtertuin was er ook de grote uitdaging om het niveauverschil op te vangen. Dit werd gedaan door het aanleggen in niveau’s. 

Het hoogste niveau is het terras dat eveneens werd aangelegd in betontegels. Om het niveauverschil tussen het terras en het zwembad op te vangen werd er gebruik gemaakt van een waterpartij in de lavendelborder. 

Rondom het monoblokzwembad in inox werd een ipé- hardhouten vlonder terras voorzien langs de ene kant en lang de andere kant betontegels. Verder kan men het beton nogmaals terugvinden in de strakke zitbank. Deze zitbank heeft een dubbele functie en dient ook als keerwand. 

Om van het zwembad naar de rest van de tuin te gaan, kom je enkele betonnen treden tegen die verzonken liggen in het gazon. In het midden van het gazon kan je 2 borders terugvinden die gemakkelijk te onderhouden zijn. 

Bekijk het project